Matematik

Mindste positive værdi for t

20. november 2010 af stranded (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Den forskudte harmoniske svingning ved forskrift: f(t) = 116,2*sin(21,08t+2,009)+117,8.

Jeg har bestemt værdimængden V(f) = [1,6;234].

Bestem den mindste positive værdi af t for hvilken funktionen er maksimal.

Bestem den mindste positive værdi af t for hvilken funktionen er minimal. 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2010 af peter lind

Løs ligningerne 1,6 = 116,2*sin(21,08t+2,009)+117,8. og 234 = 116,2*sin(21,08t+2,009)+117,8. eller nok nemmere se på hvornår sinus funktionen bliver størst eller mindst


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen f'(t) = 0 .


Svar #3
20. november 2010 af stranded (Slettet)

 Tak for jeres svar :)

#2: Men da får jeg et negativt resultat? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Vi har f(t) = a·sin(bt + c) + d , så

f'(t) = ab·cos(bt + c)

Ligningen f'(t) = 0 er da

ab·cos(bt + c) = 0 , altså cos(bt + c) = 0 , dvs

bt + c = π/2 + pπ , p ∈ Z , eller

t = (π/2 - c + pπ)/b , p ∈ Z

Vælg p, så t bliver positiv .


Svar #5
21. november 2010 af stranded (Slettet)

 

<span style="mso-fareast-font-family:"MS Mincho";mso-fareast-theme-font: minor-fareast">f'(x) = 2449,496*cos(21,08t+2,009)

2449,496*cos(21,08t+2,009) = 0, altså cos(21,08t+2,009) = 0. 

Men herefter går jeg lidt i stå /: 

bt + c = π/2 + pπ , p ∈ Z 

Dette er jeg ikke sikker på, jeg forstår? Hvad er p? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. november 2010 af peter lind

Det hænger sammen med definitionen af cosinus funktionen. Det vil være for omfattende at komme ind på her, og du har det sikkert også i forvejen i din bog. p er blot et helt tal. Ligegyldig hvilket helt tal, du sætter ind for p, vil resultatet være en løsning.


Svar #7
21. november 2010 af stranded (Slettet)

Okay, tak :) 

Men hvis et hvilket som helst tal der bringer et positivt resultat er en løsning, hvordan kan jeg så bestemme værdien for hvilken funktionen er minimal/maksimal? 

Altså blot ved at addere 1*π får jeg et positivt resultat -- Så er det værdien for hvilken funktionen er minimal? 

Beklager alle spørgsmålene... 


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. november 2010 af peter lind

Nej. Det er den mindste værdi af t, for hvilken der er ekstremum. Om der er maksimum eller minimum og hvad funktionsværdien er, finder du ud af ved at sætte resultatet ind i funktionen. Det næste ekstremum finder du ved yderligere at at addere π til t


Skriv et svar til: Mindste positive værdi for t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.