Matematik

Ligning

21. november 2010 af sofieepigen (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Vil i ikke være sød at hjælpe mig med denne her opg :)

Ib, Per og Ida skal dele 540 kr., Så Ida får dobbelt så meget som per- og ib får 3½ gange så meget som Ida. Hvor meget får de hver :D

Vil i ikke være sød at skrive ligningen, og ik bare resultatet :P


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Lad Ib's andel være B, Pers andel P, og Idas andel D. Så er oplysningerne i opgaven:

B + P + D = 540

D = 2P

B = 3,5D

Løs nu de tre ligninger.


Svar #2
21. november 2010 af sofieepigen (Slettet)

Tak men er p= x? :D


Svar #3
21. november 2010 af sofieepigen (Slettet)

Kan ikke løse ligningen forstår ik rigtig din mening vil du ikke løse den :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Der er 3 ligninger med 3 ubekendte.

Af B = 3,5D og D = 2P følger det, at B = 3,5·2P = 7P

Indsæt  nu D = 2P og B = 7P i den første ligning

B + P + D = 540 , altså

7P + P + 2P = 540 , dvs

10P = 540, hvoraf følger

P = 54

D = 2P = 108

B = 7P = 378


Svar #5
21. november 2010 af sofieepigen (Slettet)

Tusind tak :)


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.