Matematik

Vektorregning. Ligninger for tangentplaner til kuglen?

21. november 2010 af tullemusen100 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)
Jeg sidder med en matematikopgave og kan simpelthen ikke forstå, hvordan jeg skal løse den.

Opgaven lyder på følgende måde:

En kulge har radius 6 og centrum i (2,1,0). Find ligningerne for de to tangentplaner til kuglen, der er parallelle med planen med ligningen 2x-y+2z-30=0

Jeg håber der er nogen, der kan hjælpe mig :)

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2010 af peter lind

Find normalvektoren n til den givne plan. Punkterne P hvor tangenterne rører kuglen kan finde af OP = OC+CP = OC ±6n/|n|, C er centrum for kuglen


Skriv et svar til: Vektorregning. Ligninger for tangentplaner til kuglen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.