Matematik

Hjælp med opgave

21. november 2010 af Marianne271 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

fostår ikke denne opgave:

På et Danmarks-kort i målestoksforholdet 1 : 510.000

er afstanden fra ringsted til Næstved 4,5 cm i lige linje.'

Hvor stor er den virkelige afstand imellem de to byer?

hjælp?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2010 af peter lind

510.000*4,5 cm


Svar #2
21. november 2010 af Marianne271 (Slettet)

Ok taak

 Men er svaret så 2 295 000 cm eller km

Eller skal jeg lave den om til 2295 km??


Svar #3
21. november 2010 af Marianne271 (Slettet)

er der ikke nogen


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2010 af peter lind

Hvis du ganger et tal med cm får du resultatet i cm. Det vil være mere rimeligt at afleverer resultatet i km. Iøvrigt  har du en omregningsfejl. Du omregner som om resultatet er i m; men det er altså i cm. Der er med garanti ikke over 2000 km mellem noget sted i Danmark.


Svar #5
22. november 2010 af Marianne271 (Slettet)

så resultatet er 229,5 km eller hvad??


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. november 2010 af badooo (Slettet)

Lyder det realistisk, synes du? Frem med kortet og kig på afstanden mellem Ringsted og Næstved.

4,5cm*510.000 = 2,295.000 cm.

Der går 100 cm på 1 meter:

2,295.000 cm / 100 cm/m = 22.950 meter

Der går 1000 meter på 1 km:

22950 m / 1000m/km = 22,95km.


Svar #7
22. november 2010 af Marianne271 (Slettet)

Nååår taaak


Skriv et svar til: Hjælp med opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.