Matematik

Bestemt forskriften

21. november 2010 af mikhans (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgaven lyder:

Grafen for en funktion f(x) går gennem to punkter P(3,3) og Q(10,37). Bestemt forskriften for f(x), når
a) f(x) er en lineær funktion
b) f(x) er en eksponentialfunktion.

Jeg har indtil videre lavet dette:
a=(37 -3)/(10-3) = 34/7 = 4,85


f(x)=y=4,85+b
 

Hvordan finder jeg nu b?


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2010 af mette48 (Slettet)

f(x)=y=4,85x+b  husk x-et

indsæt (x,y)=(3,3) så kan du finde b


Svar #2
21. november 2010 af mikhans (Slettet)

hvor skal jeg indsætte 3,3? istedet for hvad?


Skriv et svar til: Bestemt forskriften

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.