Matematik

Løs ligningerne (HJÆLP)

21. november 2010 af xdeepx (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Løs ligningerne:

A) 8x + 3 =5x + 45

B) 5(9 + 3x) = 3 - 6x

Har ingen ide? Please hjælp mig 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

A. Isoler x.

B. Gang parentesen ud og isoler x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2010 af matti2 (Slettet)

8x + 3 =5x + 45

8x-5x=45+3

3x=49

3/49

5(9+3x)=3-6x

45+15x=3-6x

15x+6x=3-45

21x=42

42/21

er ikke sikker på om de er rigtige men nu prøvet jeg bare :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Disse løsninger er ikke korrekte. De er begge forkerte.


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. november 2010 af pige24 (Slettet)

8x+3=5x+45

3x=42

x=14

jeg har samlet xerne på den ene side og enerne på den anden side.

Skriv hvis der er noget du ikke forstår.


Svar #5
21. november 2010 af xdeepx (Slettet)

 Kan ikke forstår 2'eren? (altså B) 

Jeg ved ikke hvordan jeg gør det med paranteserne


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. november 2010 af pige24 (Slettet)

5(9+3x)=3-6x

45+15x=3-6x


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Gang hvert led i parentesen med faktoren uden for parentesen.

Løsningen i #4 er korrekt.


Brugbart svar (2)

Svar #8
21. november 2010 af Factually (Slettet)

B:

5 * (9 + 3x) = 3 - 6x

45 + 15x = 3 - 6x

15x + 6x = 3 - 45

21x = - 42

21x / 21 = -42 / 21

x = -2


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. november 2010 af AskTheAfghan

A) 8x + 3 =5x + 45

8x-5x= 45-3 <=>

3x = 42

x = 42/3

B) 5(9 + 3x) = 3 - 6x

5*9 + 5*3x = 3- 6x <=>

45 + 15x = 3-6x <=>

45-3 = -6x - 15x

42 = -21x

42/-21 = x


Brugbart svar (1)

Svar #10
21. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, det er korrekt.


Skriv et svar til: Løs ligningerne (HJÆLP)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.