Matematik

Sum?

22. november 2010 af Lykke2111 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har brug for hjælp til en matematikaflevering, med hensyn til sum.

Opgaven lyder således:

Summen af 3 på hinanden følgende lige tal er 150.
Opstil en ligning med x som det mindste tal, løs ligningen og angiv de tre tal.

Jeg har virkelig brug for noget hjælp! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2010 af Krabasken (Slettet)

De tre på hinanden følgende lige tal er selvfølgelig

2x (lige)

2x+2 (næste lige)

2x+4 (næste lige)

Summen af dem er 6x + 6 = 150

6x = 144

x = 24

De tre tal er altså

2x = 48

2x+2 = 50

2x+3 = 52 ;-)


Skriv et svar til: Sum?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.