Matematik

Matematik....HJÆLP

22. november 2010 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej allesammen Håber I kan hjælpe mig...???

Jasmin og Casper H fra klassen sammenligner priser for deres mobilabonnementer og for at sende sms'er.
Jasmin
Abonnement kr. 0 pr. måned
Sms pr. stk. 21 øre

Casper H
Abonnement kr. 49,00 pr. måned
Sms pr. stk. 1 øre

6.1 Beregn forskellen på deres udgifter i denne måned.

Jasmin: 0,21*200=42 kr
Casper H: 0,01*200=2 --> 2+49=51 kr
Caspers mobilabonnement er dyrere end Jasmins. Casper skal kun betale 51 kr i forholdet til Jasmin, hvor hun skal betale 42 kr. D.V.S. Casper H betaler 9 kroner mere end Jasmin.

6.2 I denne opgave skal jeg sammenligne priserne.

Antal sms'er    50         100                    150            200                  250          300           350          400        450      500

Jasmin             10,50    21,00                 31,50        42,00              52,50       63,00         73,50      84,00    94,50   105,00

Casper H          49,50   50,00                 50,50         51,00             51,50       52,00        52,50       53,00    53,50    54,00
 

Den samlede pris, som Jasmin skal betale for en måned, er en funktion af antallet at sendte sms'er.
Tilsvarende er den samlede pris, Casper H skal betale for en måned, en funktion af antallet af sendte sms'er
6.3 Tegn graferne for de to funktioner i et koordinatsystem
Jeg har prøvet at tegne den, men den ser ikke rigtig ud..

Hvad skal jeg gøre???


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2010 af candyy (Slettet)

I opg. 6.2 har du den samlede pris for sms'er, som er din y-værdi, så må din x-værdi jo bare være antal måneder. Hvis du har Excel eller programmet Graph kan du sætte tallene direkte ind.

Håber det er rigtig svar du har fået af mig ..


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2010 af Krabasken (Slettet)

Jasmins graf hedder y = 0,21 * x

Caspers graf hedder y = 0,01x + 49,00

Du kan osse regne i øre -

Læg iøvrigt mærke til, hvor graferne krydses.

Det er det antal sms'er (x), hvor det koster lige meget at være Jasmin eller Casper . . .


Skriv et svar til: Matematik....HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.