Matematik

Matematik hjælp!

22. november 2010 af Helle1111 (Slettet)

Hej.

Nogen der kan hjælpe med matematik.

- brug tallene på svararket til at beregne, hvor mange stemmer der skulle til for atfå valgt et mandat for partiet A, og hvor mange stemmer der skulle til for at få valgt et mandat for partiet Ø?

tak på forhånd. :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Vi kan ikke rigtigt se tallene på svararket. Prøv at formulere hele opgaven.


Svar #2
22. november 2010 af Helle1111 (Slettet)

det tænkte jeg også over lige efter jeg havde skrevet det, men kan du ikke fortælle mig hvordan jeg skal gøre uden mit svarark ?

eller er der nogle bestemte tal du vil have fra svararket ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. november 2010 af YoungSlowy (Slettet)

Jeg har lavet den blækregning ;)

Kan godt hjælpe dig med opgaven, hvis du vedhæfter et billede, men giver ikke svaret :D

Du skal skrive HELE opgaven ind, jeg har selve opgavehæftet.


Svar #4
22. november 2010 af Helle1111 (Slettet)

hva mener du med et billede ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. november 2010 af YoungSlowy (Slettet)

Ja, men der er jo et skema over disse tal, men det lige meget da jeg har opgaven jo.

Men skal vi komme i gang, fordi jeg også selv lektier for... :D


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. november 2010 af YoungSlowy (Slettet)

Her er fremgangsmetoden:

For at få det HELT præcise antal mindst mulige stemmer for, at partiet A kan få et mandat, har jeg brugt tallene med decimaler:


160 505/6,270798232 = x, som du så skal afrunde til en hel stemme.


6,270798232 har jeg brugt i stedet for 6,272, da mit er mere præcist ellers ville tallet give 25 681 antal stemmer, blot på grund af nogle decimaler.


Kontrol: 25 596/409 530 = 0,062500915
1. tildeling helt antal mandater: 0,062500915*16 = 1,000014651, som afrundes til 1 mandat.
 


Svar #7
22. november 2010 af Helle1111 (Slettet)

OK!

- kan du ikke forklare helt præcis, hvad du har lavet ?

forstår det ikke.


Brugbart svar (1)

Svar #8
22. november 2010 af YoungSlowy (Slettet)

Sikke noget irriterende møg!!

Jeg kan ikke finde opgavehæftet. kun besvarelserne, så jeg kan ikke komme til at følge ordentligt med!! PIS.

Hvornår skal opgaven afleveres???


Svar #9
22. november 2010 af Helle1111 (Slettet)

imorgen.  Kan du ikke prøve at forklare og vise hvordan man gør ?


Skriv et svar til: Matematik hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.