Matematik

Ligninger

22. november 2010 af nannakildegaard (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej, har lidt problemer med den ligning her.

 2x( 3x - 4) = 2(3x2 + 8)

6x2 - 8x = 6x2 + 16

og så kan jeg ikke mere, for ved ikke hvad man gør når der både er x i anden og bare x i en ligning :-)

P.S. når der står "x2" så betyder det x i anden :)

Håber i vil hjælpe.


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. november 2010 af Denicec (Slettet)

 start med at regne  "i anden" ud


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. november 2010 af Denicec (Slettet)

 Så skal du have xerne og de normale over på hver sin side 


Svar #3
22. november 2010 af nannakildegaard (Slettet)

 altså:

6x2 + 6x2 - 8x = 16

12x2 -8x = 16

Og hvad så?


Brugbart svar (2)

Svar #4
22. november 2010 af pensionist (Slettet)

Husk at skifte fortegn, når du flytter et led over på den anden side af lighedstegnet.


Svar #5
22. november 2010 af nannakildegaard (Slettet)

 Altså at når jeg skriver 6x2 + 6x2, så skal jeg også huske og skrive 6x2 - 6x2 eller? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. november 2010 af Denicec (Slettet)

28x = 36x + 16

28x - 16 = 36x ?16 -16

28x - 16 = 36x

28x - 16 - 28x = 36x - 28x 

-16/-16   = 8x/-16


Brugbart svar (1)

Svar #7
22. november 2010 af Denicec (Slettet)

 Det tror jeg :)


Svar #8
22. november 2010 af nannakildegaard (Slettet)

 Forstår ikke hvordan kan du få 28x  og 36x :)


Brugbart svar (2)

Svar #9
22. november 2010 af pensionist (Slettet)

Når vi ganger ud får vi

6*x2 - 8*x = 6*x2 + 16


Svar #10
22. november 2010 af nannakildegaard (Slettet)

 Hvordan vil du gange når man ikke kender værdien af x  :)'


Brugbart svar (1)

Svar #11
22. november 2010 af pensionist (Slettet)

Øvelsen går ud på at finde en værdi af x som passer ind i den givne ligning.

Vi kan godt gange med et tal vi ikke kender fx. 2 * ukendt tal skriver vi som 2 * x


Svar #12
22. november 2010 af nannakildegaard (Slettet)

 Jamen når man er igang med at regne x værdien ud kan man vel ikke..

- men 2 * x giver jo 2x? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #13
22. november 2010 af YoungSlowy (Slettet)

#12

Ja

2*x = 2x


Svar #14
22. november 2010 af nannakildegaard (Slettet)

 Når Pensionist..

- Vi har fået af vide af vores lærer at det er ligemeget..

Men det er enlig ikke indskriningen jeg er er i tvivl om det er mere resultatet jeg ikke kan :)


Brugbart svar (1)

Svar #15
22. november 2010 af pensionist (Slettet)

2*x er blot en anden måde at skrive 2x på. Begge udtryk betyder to gange x


Svar #16
22. november 2010 af nannakildegaard (Slettet)

 Ja.. Jeg ved det


Svar #17
22. november 2010 af nannakildegaard (Slettet)

 Nu mener jeg altså resultatet af den ligning jeg har skrevet jeg er i tvivl om..


Brugbart svar (1)

Svar #18
22. november 2010 af pensionist (Slettet)

Se svar #9

Træk 6*x2 fra på begge sider og løs ligningen.


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.