Matematik

Hjælp til opgaver

23. november 2010 af S44R4H (Slettet) - Niveau: C-niveau

 I en skov plantes en bestemt type fyrretræer med en højde på 1,7 m. Til de er $5 år gamle, vokser træernes højde med 17,3 % om året.

a) opstil en formel, der beskriver træernes højde som funktion af antal år efter udplantningen.

b) Hvor højt er et 7 år gammelt træ ifølge modellen?

c) Med hvor mange procent vokser træernes højde i løbet af 3 år ifølge modellen ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2010 af pensionist (Slettet)

 Formlen for træernes højde er :   h (t) = 1,7 * 1,173t  ,  hvor t er antallet af år


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2010 af mavdoo (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (1)

Svar #3
23. november 2010 af pensionist (Slettet)

Rettelse

Formlen for træernes højde er : h (t) = 1,7 * 1,173t , hvor t er antallet af år


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2010 af mathon

                                                            h2/h1 = 1,173Δt

hvoraf
                                                             (h2-h1)/h1 = 1,173Δt  - 1

                                                             (Δh/h)·100% = (1,173Δt - 1)·100%

specifikt:
                                                             (Δh/h)·100% = (1,1733 - 1)·100%

..................

   a/b = c ⇔ (a-b)/b = c - 1


Skriv et svar til: Hjælp til opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.