Matematik

Fra parameterfremstilling til ligning

23. november 2010 af jossiee (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hvilken formel skal jeg bruge til at finde en ligning for følgende parameterfremstilling: (x,y)=(-2,-1)+t*(-4,3); t ∈ R?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2010 af pensionist (Slettet)

Generelt: (x,y) = (x0 , y0 ) + t* ( a, b )

y - y0 = b / a *( x - x0 )


Svar #2
23. november 2010 af jossiee (Slettet)

 Jeg forstår ikke din opstilling. Det er jo egentlig den formel jeg har brugt. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2010 af pensionist (Slettet)

Indsæt

x0 = -1

y0 = -2

a = -4

b = 3

Hvad resultat kommer du til ?


Svar #4
23. november 2010 af jossiee (Slettet)

 y + 2= 3/(-4) * (x + 2)????


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2010 af pensionist (Slettet)

Jeg har fået byttet om på x 0 og y0  . Du skal tjekke de svar du får, de kan godt være forkerte

Du har også byttet lidt rundt
 

x0 = - 2

y0 = - 1  derfor

y +1 = 3/(-4) * ( x + 2)

Kan vi blive enige om det ?


Svar #6
23. november 2010 af jossiee (Slettet)

 Ja, det er rigtigt, men skal jeg reducere den, så den blot hedder y =........... ? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. november 2010 af mathon

    x = -2 - 4t                          multipliceres med 3
    y = -1 + 3t                         multipliceres med 4

    3x = -6 - 12t
    4y = -4 + 12t                     ligningerne adderes


    3x + 4y = -10    ⇔    y = -(3/4)x - (5/2)


Svar #8
23. november 2010 af jossiee (Slettet)

 så ligningen er y=-(3/4)x - (5/2)?


Skriv et svar til: Fra parameterfremstilling til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.