Matematik

Numerisk ligning

23. november 2010 af ABalder (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hejsa. 

Jeg har fået en numerisk ligning som jeg ikke rigtigt ved hvordan jeg skal gå i gang med. Jeg håber at der er en der kan hjælpe mig ikke med at løse den, men at komme i gang med den. 

|13x+7|=5x

Tak :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. november 2010 af peter lind

Du deler den op i to tilfælde et hvor 13x+7 ≥ 0 og et hvor 13x+7 < 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. november 2010 af pensionist (Slettet)

Kvadrer (opløft til anden potens) på begge sider af lighedstegnet og løs den fremkomne andengradsligning


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. november 2010 af peter lind

#2 Det kan medføre ekstra(forkerte) løsninger eks. x=3 har løsningen x=3. Kvadrerer du får du x2=9 med løsningerne 3 og -3


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. november 2010 af pensionist (Slettet)

Begge metoder giver samme løsninger.


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. november 2010 af peter lind

Nej. Kvadreringen giver anledning til en negativ løsning, som vil medføre højre side er negativ. Du får altså en falsk løsning.


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. november 2010 af pensionist (Slettet)

#25

Du har ret - jeg ser ikke anden mulighed end at indrømme, at jeg har begået en fejl.


Brugbart svar (1)

Svar #7
23. november 2010 af pensionist (Slettet)

Jeg prøver igen.

Da x nødvendigvis må være positiv vil |13*x +7| for alle værdier af x være større end x , derfor har ligningen ingen løsninger.

 Da x er skal være positiv kan vi omskrive ligningen tíl

| 13 + 7/ |x| | = 5


Svar #8
23. november 2010 af ABalder (Slettet)

 Tak for hjælpen. Det hjalp :) 


Skriv et svar til: Numerisk ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.