Matematik

Matematik spørgsmål!?

23. november 2010 af casperl92 (Slettet)

I tidsrummet 1960-1990 kan befolkningstallet N i millioner i USA breskrives med den lineære model: N = 2,3t + 180

Hvor t er antallet af år efter 1960

Hvad er hældningen? Hvad angiver den?

Hvad betyder konstanten 180?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0 -- Har du slet ingen bud selv på svarene?


Svar #2
23. november 2010 af casperl92 (Slettet)

Hældningen er 2,3t? Hældningen angiver at når man går 1 ud af x-aksen stiger y med 2,3?

Konstanten 180 ændrer sig aldrig, men hvad det betyder ved jeg ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2010 af xLHF (Slettet)

 tænk på at modellen står på formen y = ax + b.

I dit tilfælde er a = 2,3 og b = 180. 

Du har vel nogle noter om hvad a og b er i en lineær funktion? ellers ved google det :) 


Brugbart svar (2)

Svar #4
23. november 2010 af PeterValberg

hældningskoefficienten 2,3 betyder at befolkningstilvæksten er 2,3 mio. individer pr. år i USA efter 1960

konstanten 180(000000) betyder, at befolkningstallet i 1960 var på 180.000.000 indbyggere i USA

That's it............

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Matematik spørgsmål!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.