Matematik

reducer ligninger

23. november 2010 af studerende20 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej med jer er i tvivl om, hvordan følgende to ligninger bør reduceres

a ) (x^2 + xy) / (xy)    ---> ?


b) s=5(n-4)+r
Isoler n



 


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. november 2010 af PeterValberg

 a) Sæt x udenfor en parentes i tælleren, dermed kan du lade det pågældende x "gå ud med" x i nævneren

resultatet af reduktionen bliver således (x+y)/y

b) 

subtrahér r på begge sider af lghedstegnet
dividér begge sider med 5
addér 4 på begge sider

resultat

n = (s-r)/5 + 4

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2010 af edn (Slettet)


b)

s=5(n-4)+r <=>

s=5n-20+r <=>

n=s+20-r


Svar #3
23. november 2010 af studerende20 (Slettet)

edn - hvad gør du af det 5 tal foran n ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2010 af klimasven (Slettet)

 edn mangler at dividere med 5


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2010 af edn (Slettet)

hovsa det kan jeg da godt lige se, beklager!



Svar #6
23. november 2010 af studerende20 (Slettet)

tak for hjælpen til jer :-)


Skriv et svar til: reducer ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.