Matematik

Højden af en bambusplante

24. november 2010 af Farcry (Slettet)

Hej jeg sidder og kæmper med en opgave på matematik b niveau.

Opgaven lyder som følgende:

Højden af en bambusplane kunne under væksten beskrives ved

h(t) = 14,5/28*e^-0,6t+1

Hvor t angiver tidspunktet (antal uger), efter at bambusskuddet kom frem, og h(t) måles i meter

a) Bestem bambusplantens højde efter 9 uger

Det får jeg til at give 12.8721 meter ved at indsætte 9 på t's plads

b) Bestem bambusplantes væksthastighed  dh/dt, da den var 9 uger - hertil har jeg ingen idé om hvordan jeg skal gå videre

c) Bestem lim h(t) og gør rede for betydningen af dette tal - jeg ved godt at lim har noget med grænseværdier at gøre, men hvordan jeg besvare opgaven er mig en gåde :(
 

Håber på at en eller anden kan hjælpe - på forhånd tak  


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2010 af peter lind

b) Find h´(t) og sæt t = 9 på samme måde som i a

c) Hvilken grænseværdi ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2010 af klimasven (Slettet)

Har du skrevet funktionen rigtigt? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2010 af fimp (Slettet)

 b) Differentier funktionen. Derefter indsætter du 9 på t's plads.

c) Hvad bliver eksponentialfunktionen, når t bliver uendelig stor? Test det evt. på lommeregner ved at indsætte et meget stort tal på t's plads.


Svar #4
24. november 2010 af Farcry (Slettet)

 H(t) = 14,5/ <---  brøkstreg 28*e^-0,6t+1 

Når jeg differentier funktionen får jeg ((1.82212)t+28)^2 nogen som kan sige god for den? 

og tak for jeres hurtige svar 


Skriv et svar til: Højden af en bambusplante

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.