Matematik

opgave 3.002

24. november 2010 af hulubuluz (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælp til denne opgave...

Når spinat blancheres ændres vitaminindholdet y sig (målt i bestemte enheder) efter forskriften:

y=31,5*0,887^t

Hvor t er tiden

a) bestem t for y=19


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2010 af Patricia14 (Slettet)

Indsæt 19 på y's plads og isoler t


Svar #2
24. november 2010 af hulubuluz (Slettet)

ja, det ved jeg, men jeg kan ikke finde ud af det, det er sådan set det der er mit problem :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2010 af Patricia14 (Slettet)

y=31,5*0,887^t

19=31,5*0,887^t
?
19/31,5=0,887^t - der divideres med 31,5
?
log(19/31,5)=log(0,887)*t - regneregel a^x=log(a)*x bruges
?
log(19/31,5)/log(0,887)=t - der divideres med log(0,887)

Håber det hjalp.


Svar #4
24. november 2010 af hulubuluz (Slettet)

er det korrekt forstået at der i 4. linje står *t ?? og ikke ^t


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2010 af Patricia14 (Slettet)

Ja :)


Svar #6
24. november 2010 af hulubuluz (Slettet)

tak, det hjalp meget!! :D


Skriv et svar til: opgave 3.002

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.