Matematik

Matematik

24. november 2010 af gona94 (Slettet)

 vil du hjælpe. Kig på dokumentet tak. 

Vedhæftet fil: Matematik...doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2010 af PeterValberg

 se vedhæftede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Matematik.pdf

Svar #2
24. november 2010 af gona94 (Slettet)

 Kan du hjælpe med dette ? 

Vedhæftet fil:HF august 2001 nr.doc

Brugbart svar (1)

Svar #3
24. november 2010 af klimasven (Slettet)

 AB= 1,2/Cos30,9=1,3985

BC=Kvadratroden af (1,3985^2-1,2^2)=0,7182.

Der er nu to ligedannede (ensvinklede) trekanter ADE og ACB og man kan finde skalerings faktoren til (2,3+1,2)/1,2= 2,9167.

Dvs ED=2,9167*BC=2,09

EB kan findes ved først at finde EA=2,9167*1,3985=4,08 og derefter trække AB fra: 4,08-1,3985=2,6815


Svar #4
24. november 2010 af gona94 (Slettet)

 Hvad med vinkel D


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2010 af pensionist (Slettet)

< EDB  = 900 - < BDC

tan (<BDC) = BC / DC


Svar #6
25. november 2010 af gona94 (Slettet)

 Vil du ikke se om det er rigtigt det jeg har lavet ? kig på dokumentet

Vedhæftet fil:Matematik.doc

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. november 2010 af pensionist (Slettet)

Rigtigt, du mangler blot at sætte tal ind og beregne værdien af <BDC og <EDB


Svar #8
25. november 2010 af gona94 (Slettet)

 eg har fundet BC som er 0,7182 men DC er ikke fundet ? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. november 2010 af pensionist (Slettet)

|CD| er givet i opgaven .....................................


Svar #10
25. november 2010 af gona94 (Slettet)

 0,7182 / 2,3 = 


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. november 2010 af pensionist (Slettet)

arctan(<BDC) = 0,7182 / 2,3 = 0,3123

< BDC = 17,34

<EDB = 90 - 17,34 = 72,66

Jeg håber du forstår det og ikke bare skriver af.


Svar #12
25. november 2010 af gona94 (Slettet)

 hvad er arctan mener du ikke tan


Brugbart svar (0)

Svar #13
25. november 2010 af pensionist (Slettet)

Det er godt du er vågen. jeg reformulerer mit svar - det gik vist lidt for stærkt.

tan(<BDC) = 0,7182 / 2,3 = 0,3123

< EDB = arctan(0,3123) = 17,34

<EDB = 90 - 17,34 = 72,66


Svar #14
25. november 2010 af gona94 (Slettet)

 I EDB skal der ikke også bare stå tan for ved ikke hvad arc betyder ? og dermed er vinkel D 72,66


Brugbart svar (1)

Svar #15
25. november 2010 af pensionist (Slettet)

arctan (<BDC) er den vinkel hvis tangens er 0,3123

På almindelig dansk: Vi skal løse tan(<BDC) =  0,3123 mht. <BCD

det skriver vi som <EDB = arctan(0,3123)

Vi kan ikke regne arctan ud, men må slå den op i en tabel, bruge en lommeregner eller beregne den med Excel.

 arctan kan også skrives som tan-1


Svar #16
25. november 2010 af gona94 (Slettet)

 vi har aldrig brugt det for arc, så hvordan vil du regne dette ud ? 


Brugbart svar (0)

Svar #17
25. november 2010 af pensionist (Slettet)

Har du en Texas TI 89 eller lignende?


Svar #18
25. november 2010 af gona94 (Slettet)

 okey har fundet ud af det


Svar #19
25. november 2010 af gona94 (Slettet)

 vinkel D er 72,66


Brugbart svar (0)

Svar #20
25. november 2010 af pensionist (Slettet)

Det er rigtigt.


Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.