Matematik

Hjælp til matematik

24. november 2010 af madas (Slettet) - Niveau: C-niveau

er der nogle der kan giver mig nogle formler til nogle procent regning:

Opgave 2 En størrelse aftager med 6,5% om året.
Efter en årrække er størrelsen aftaget med 55,36%.
a) Beregn, hvor mange år der er gået.
 

Opgave 3 I 2000, 2001 og 2002 var renten 4,3%. I 2003 var den faldet til 2,5%. Så
begynder renten at stige. Først til 5,6%, så til 8%. Herefter ligger renten
stabilt på 10% fra 2006 til og med 2010.
a) Hvad var den gennemsnitlige rente i perioden 2002-2007 ?
 

Opgave 4 I 1992 var der 102 004 landbrug i Danmark og i 2003 var der 48 613.
a) Beregn det gennemsnitlige


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. november 2010 af peter lind

Både i opgave 2 og 3 skal du bruge A=A0(1+r)n, hvor A er den aktuelle størrelse A0 størrelsen for n=0. og r er rentefoden. Her skal r regnes negativ, hvis A er en aftagende funktion


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2010 af klimasven (Slettet)

 I opgave 4 skal du tage den (2003-1992=) 11' te rod af 48613/102004. (=0,934844905)

Det giver et gns fald på (1-0,934844905) på 6,52%


Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.