Matematik

Matematik

25. november 2010 af julajula (Slettet) - Niveau: C-niveau

Håber i kan hjælpe mig med denne opgave :)

Når man i klart vejr står og kigger ud over havet kan man langt borte se skibe forsvinde i horisonten. Du skal nu beregne, hvor langt der er til horisonten.
 

Antag, at personen er 2 m høj, h = 2m, og sæt Jordens radius til R = 6378 km.
Bestem R + h, og beregn dernæst afstanden SH ved hjælp af Pythagoras.
Denne afstand kaldes for kimingen.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2010 af pensionist (Slettet)

√((R+h)2 - R2 )  = √( 2Rh + h2)


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.