Matematik

Ligning

25. november 2010 af cinderella94 (Slettet)

Jeg har en ligning jer simpelthen ikke kan få løst. Jeg aner ikke hvad jeg gør forkert, men jeg ved at den skal give omkring 23,5. Spørgsmålet lyder sådan her:

Hvad skal temperaturen være, hvis udmattelsestiden skal være over 8 timer?
 

t=Temperaturen

u(t)= Udmattelsestiden.

u(t)=0,03t2 - 0,47t + 2,43

Så ville jeg jo bare sætte otte ind på u(t) plads, men jeg kan ikke få den til det alligevel. Er der nogle der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2010 af Anxyous (Slettet)

Du har ret, du skal bare sætte u(t) = 8 og løse andengradsligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2010 af peter lind

Det er det rigtige du gør, så du må have lavet en regnefejl eller tastet forkert ind.


Svar #3
25. november 2010 af cinderella94 (Slettet)

Jeg kan bare ikke finde ud af det. Jeg har prøvet 100 gange, men jeg kan ikke få den til at give 23,5, men alt muligt andet?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2010 af Anxyous (Slettet)

 Jeg får løsningerne -7,88 og 23,55, er du sikker på, at du løser den rigtigt?


Svar #5
25. november 2010 af cinderella94 (Slettet)

Nej det må jeg jo ikke gøre. Hm, jeg kan bare ikke finde ud af om jeg gør der rigtige når der står i anden. Jeg flytter den over på den anden side og tager kvadratroden.


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. november 2010 af peter lind

Det lyder heller ikke som den rigtige metode. Se her hvordan det udregnes http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/ligninger.html#andengrad


Svar #7
25. november 2010 af cinderella94 (Slettet)

jeg forstår ikke det der står derinde. Men tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. november 2010 af Anxyous (Slettet)

 Har du haft om løsning af andengradsligninger?


Svar #9
25. november 2010 af cinderella94 (Slettet)

En gang i niende, men det kan jeg ikke huske længere.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.