Matematik

Matematik reducer

25. november 2010 af jeanette1993 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Please hjælp mig med at reducere en opgave i matematik - min lærer siger at resultatet er x2+12x+14

og den linie jeg skal reducere er: 3(x+2)2-2(x-1)(x+1)

Mange tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. november 2010 af aaaa202 (Slettet)

 3(x+2)^2 -2(x-1)(x+1)
= 3(x^2 + 2^2 +4x) - 2(x-1)(x+1) (kvadratsætning 1)
= 3(x^2 + 4 + 4x) -2(x^2-1^2 (kvadratsætning 2)
= 3x^2 + 12+ 12x -2x^2 - 2 
= x^2 +10 + 12x


Svar #2
25. november 2010 af jeanette1993 (Slettet)

i tredje linie giver det så ikke 4? altså -2*-1=2        22=4?????


Skriv et svar til: Matematik reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.