Matematik

Differentialligning - hvilken type?

26. november 2010 af MTP92 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Hvilken type differentialligning er dette:

                                                                                         dy/dx = 1/x * y + 1 ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. november 2010 af PeterValberg

y' - (1/x)y = 1

lineær af 1. orden efter modellen   y' + a(x)y = b(x)   

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
26. november 2010 af MTP92 (Slettet)

 Mange tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. november 2010 af pensionist (Slettet)

Man kan også læse den som

dy / dx = f( y / x )


Skriv et svar til: Differentialligning - hvilken type?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.