Matematik

Areal - Målestoksforhold

27. november 2010 af DoDy1 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 En fodbold bane har målene 120 x 70 meter.

Tegn banen i målestoksforholdet 1:1000.

Beregn derefter banens virkelige areal og omkreds.

Tegningens areal og omkreds.


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. november 2010 af pige24 (Slettet)

1000cm hvor mange meter er det?

Areal=længde.BREDDE

oMKREDS=SIDE+SIDE+SIDE+SIDE


Brugbart svar (2)

Svar #2
27. november 2010 af Mongomaniac (Slettet)

 lav de 120 og 70 om til centimeter. ved at gange med 100

12000*7000 sådan ser det ud nu.

nu skal du tænke på at en centimeter på den tegning du tegner svarer til 1000 i virkeligheden.

du dividerer derfor 12000 og 7000 med 1000 så du får 12 og 7

tegn nu en rektangel med målene 12cm * 7 cm

virkelige areal = 120 * 70= banens areal i m2 

omkreds = (120+70)*2=banens omkreds i m

mht. tegningens så er det 12*7 = banens areal i cm2

omkreds=(12+7)*2=banens omkreds i cm


Skriv et svar til: Areal - Målestoksforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.