Matematik

Ligning.

27. november 2010 af Krustin (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg skal bestemme en ligning for en tangent i punktet P(3,f(3)).

Jeg har denne funktion

f(x)=x^2-5x+4

Kan det godt passe at ligningen kommer til at være således:

f(x)=x+1 ? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f'(x0)·(x - x0) + f(x0)

Hældningen i dit udtryk (a=1) er korrekt, men konstanten (b=1) er ikke korrekt.


Svar #2
27. november 2010 af Krustin (Slettet)

 Finder jeg ikke den ved af sige f(3)? 
Altså f(3) = 3^2-5*3+4


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jo, det indgår i udtrykket for b = f(x0) - f'(x0)·x0 . Du kan også altid gøre prøve, for P(3 , f(3)) skal jo være et punkt på linien.


Svar #4
27. november 2010 af Krustin (Slettet)

 Altså, tangentens ligning ser således ud:
y= f'(x0) * (x-x0) + f(x0)

y = f'(3) * (x-3) + f(3)

y = 1 * (x-3) - 2

y = x-5

Er det så rigtigt? :)


Skriv et svar til: Ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.