Fysik

lysbølgers bøjning i vand

28. november 2010 af mordiie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et gitter med 600 strenger pr. mm beginder sig nede i vandet i et kar. Lys med bølgenlængden 486 nm i luft sendes ind i vandkarret og afbøjes i gitteret

a) Hvor stor er bølgelængden?

b) Hvor stor er afbøjningsvinklen af 1. orden?

Det oplyses at n_vand=1,337

Nu har jeg siddet med opgaven godt en time og kan simpelthen ikke komme videre med den, håber på hjælp

/morten


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2010 af peter lind

Der gælder altid at frekvens*bølgelængde = hastighed. Frekvensen er den samme i  lufte og vand; men bølgelængden ændrer sig. Hvis lyshastigheden i luften er c er lyshastigheden i vand c/nvand


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2010 af mathon

a)
              λvand·f = c/nvand
              λluft·f    = c

              λvandluft = (1/nvand)

              λvand = λluft / nvand

         
                


Skriv et svar til: lysbølgers bøjning i vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.