Matematik

Mangler matematikhjææælp!

28. november 2010 af lovelysmile (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Ja, jeg mangler en matematikhjææælp!

- En landmand har 200 meter hegn. Han skal hegne et stykke jord af. Jorden går ned til et vandløb. Hvor stort et stykke kan han hegne ind med sine 200 meter hegn?

Her tænkes lidt utraditionelt!

Vi forudsætter at vandløbet er lige!

Hvordan skal man regne det ud???


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det oversættes til, at det indhegnede jordstykke er rektangulært, og at der kun skal benyttes hegn til de tre af siderne. Kald rektanglet længde for x og udtryk bredden ud fra oplysningen om hegnets samlede længde. Opskriv nu arealet A af jordstykket som en funktion af x, A(x), og bestem maksimum for funktionen A(x) .


Svar #2
28. november 2010 af lovelysmile (Slettet)

#1

Det oversættes til, at det indhegnede jordstykke er rektangulært, og at der kun skal benyttes hegn til de tre af siderne. Kald rektanglet længde for x og udtryk bredden ud fra oplysningen om hegnets samlede længde. Opskriv nu arealet A af jordstykket som en funktion af x, A(x), og bestem maksimum for funktionen A(x) .

Jamen, hvordan regner man ud  hvor stort et stykke kan han hegne ind med sine 200 meter hegn?

- Jeg forstod faktisk ikke helt.


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Bredden af rektanglet er

B = 200 -2x

Rektanglets areal er derfor

A(x) = x·B = x(200 - 2x) = 200x - 2x2

Find toppunktet for denne parabel og dermed det største areal, som det givne hegn sammen med åen kan indhegne.


Svar #4
28. november 2010 af lovelysmile (Slettet)

#3

#2

Bredden af rektanglet er

B = 200 -2x

Rektanglets areal er derfor

A(x) = x·B = x(200 - 2x) = 200x - 2x2

Find toppunktet for denne parabel og dermed det største areal, som det givne hegn sammen med åen kan indhegne.

Nååååår okay.

Tusind tak for hjælpen.

Nu kan jeg lidt finde ud af det :)


Skriv et svar til: Mangler matematikhjææælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.