Matematik

Hjælp til ligninger

29. november 2010 af øp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal løse følgende ligninger og har brug for hjælp...

a)   x(x-3)(x+2)=0

b)    7x2 - x =0

e)    (x-1)(x+1)=x2 -1

Bestem stamfunktionerne til funktionen

h(x)= = -8/x , x>0 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2010 af Jerslev (Slettet)

#0:

a) Brug nulreglen.

b) Sæt x udenfor parantes og brug nulreglen.

e) Faktoriser højresiden og divider igennem med fælles faktor.

Stamfunktionen: Brug, at -8/x = -8x-1, x>0


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2010 af klimasven (Slettet)

 i e) Gang de to parenteser på venstre siden ud og reducer. Hvilket giver L=R


Skriv et svar til: Hjælp til ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.