Kemi

Udregning af saltindhold

29. november 2010 af Recelex (Slettet)

Hej derude!

Er i gang med at lave en kemirapport, men er gået i stå ved beregningerne.. Håber der er nogle der kan hjælpe mig!

Jeg har lavet en fældningstitrering, hvor jeg har brugt 0,0156 L sølvnitrat som titrator og hvor massen af fødevaren (bouillon) er 0,22 g. jeg ved i forvejen at stofmængden n af sølvnitrat er lig med stofmængden af chlorid som igen er lig med stofmængden af NaCl. Herudfra skal jeg så beregne fødevarens saltindhold i masseprocent.

Jeg har selv forsøgt, men synes resultatet virker forkert , men det skal lige siges at jeg ikke ved hvad saltindholdet i en bouillon rigtig er

Først har jeg regnet stofmængden af sølvnitrat ud ved formlen C = n/v som jeg laver om til n = v * c. Jeg har fået C oplyst til at være 0,100 M
Dvs. n = 0,0156 L * 0,100 M = 0,00156 mol
Bagefter vil jeg finde massen af stofmængden vha n = m/M som laves om til m = n * M
Dvs. m = 0,00156 mol * 58,44 g = 0,091171
Den procentvise masse regnes ud ved formlen m(NaCl) / m(madvare) *100
Dvs. 0,09117108 / 0,22 * 100 = 41,44 % !!!!
 

Er der nogle der kan fortælle mig om jeg har lavet en fejl i beregningen, da jeg har været meget i tvivl om hvordan jeg skulle regne det ud? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2010 af badooo (Slettet)

Det virker da til at være rigtigt nok. Hvis bouillon-terningen vejer 0,22 gram og du får at vide at lige godt 0,10 af de gram er salt, så passer 41% fint. Dine udregninger ser også rigtige ud (har lige skimmet dem igennem hurtigt)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2010 af badooo (Slettet)

Men lige en enkelt ting: Husk de fandens enheder.


Svar #3
29. november 2010 af Recelex (Slettet)

Tak! :D
Heeh, ja det ville nok være en god ide at få enhederne med!


Skriv et svar til: Udregning af saltindhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.