Matematik

Hjælp til ligninger.

30. november 2010 af louisestaall (Slettet) - Niveau: B-niveau


4x²+4x+1=0

x²+x-110=0

4x²=100
 

Er alle disse andengradsligninger?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2010 af PeterValberg

 ja, det er de (der er jo et andengradsled i hver af dem)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
30. november 2010 af louisestaall (Slettet)

Så jeg skal bruge deskriminant? osv..


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2010 af PeterValberg

 forøvrigt så løses andengradsligningen ax2 + bx + c = 0 på følgende måde:

hvis diskriminanten d = b2 - 4ac er større end nul (positiv) er der to løsninger (rødder) til ligningen.
hvis d = 0 er der netop én løsning og er d < 0 (negativ) er der ingen løsninger.

Rødderne (løsningerne) kan bestemmes som:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2010 af PeterValberg

 den sidste er lidt nemmere:

4x2 = 100

x2 = 25

x = ±√25

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
30. november 2010 af louisestaall (Slettet)

Ja - præcis. TAK..


Svar #6
30. november 2010 af louisestaall (Slettet)

Hvad så med:

xy + x2
_____

xy


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. november 2010 af PeterValberg

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
30. november 2010 af louisestaall (Slettet)

så x+y
     ___ er svaret?

       y


Svar #9
30. november 2010 af louisestaall (Slettet)

den sidste du har skrevet, den er da ikke færdig?


Svar #10
30. november 2010 af louisestaall (Slettet)

altså den som hedder: 4x2 = 100?


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. november 2010 af PeterValberg

 #10 mere eller mindre færdig :-)

du kan tilføje en linje mere:

x = √25   ∨    x = -√25

du kan selvfølgelig også vælge at udregne kvadratrødderne (hvilket giver et afrundet decimaltal)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #12
30. november 2010 af louisestaall (Slettet)

super.. her til sidst har jeg lige et spørgsmål..

jeg skal beregne højden af en trekant, som ikke er retvinklet.. hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #13
30. november 2010 af PeterValberg

 hvad ved du ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hjælp til ligninger.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.