Matematik

lag heeeelp

01. december 2010 af Arkimedesanton (Slettet) - Niveau: 10. klasse

hej har problemer med en opgave.

forklar hvor mange centicubes der skal bruges til et tilfældigt lag i pyramiden

lag 1: 1 centicube

lag 2: 9 centicubes

lag 3: 25 centicubes 

lag 4: 49 centicubes

lag 5: 81 centicubes                                      er der en formel kan ikke find en?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2010 af pige24 (Slettet)

Er alle oplysningerne i opgaven beskrevet?

God aften.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2010 af Mongomaniac (Slettet)

se evt. https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=843176


Brugbart svar (3)

Svar #3
01. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

Hvert lag har et ulige antal centicubes langs siden. Antallet af centicubes i lag nr. n er da (2n - 1)2


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. november 2014 af MasterBaiter (Slettet)

Brug en funktions forskrift

Benyt dig gerne af min:

f(n) = (n -1 +n)2

indsæt lagets nummer istedet for "n", så skulle du meget gerne få arealet af laget.

fx. lag nummer 9 =                      (9-1+9)2= 289 

lag nummer 9's sider er 17 centicubes lange, 17 x 17 = 289   <3 Hilsen MJ


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Forskriften var jo allerede givet i #3.


Skriv et svar til: lag heeeelp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.