Matematik

Finde ligning for tangent

01. december 2010 af Frederikgodt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej (:

Jeg har en opgave der lyder på, at jeg skal bestemme ligning for tangenten til denne funktion f(x)=2x^2 - 6x + 4 i punktet (1,0)

Kan ikke lige huske, hvad man skal gøre.

Jeg mener, at man skal differentiere den først, men er derefter meget i tvivl om, hvad man skal.

på forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen for tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0, f(x0)) har ligningen

y = f'(x0)·(x -x0) + f(x0)


Svar #2
01. december 2010 af Frederikgodt (Slettet)

Det fanger jeg ikke lige helt.


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

I din opgave er x0 = 1 og f(x0) = f(1) = 0.

Bestem f'(x) og beregn dernæst f'(x0) = f'(1) og indsæt alt dette i ligningen for tangenten.


Svar #4
01. december 2010 af Frederikgodt (Slettet)

Nu forstår jeg.

Mange tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Finde ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.