Matematik

rigtigt?

01. december 2010 af Mahal-pigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

bestem grænse værdien lim h -> 0  (f(x0+h)-f(x0)) / h   når  f(x) = 1/x  , x0=2

altså jeg får et udtryk der ser således ud: 1/(h(2+h)) - 1/(2h)

skal jeg så indsætte h = 0 ? Det vil være mærkeligt, fordi man ikke må dividere med nul.

Har brug for en hjælpende hånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du skal først reducere færdig:

(f(x0+h) - f(x0)) / h = (1/(2+h) - 1/2) / h = (2 - (2+h))/(2·(2+h)·h) = -h/(2·(2+h)·h) = -1/(2·(2+h))

Nu kan man så lade h gå mod 0, ved at sætte h = 0.


Svar #2
01. december 2010 af Mahal-pigen (Slettet)

Hvorfor har du sat det sidste h = -1? hvor har du 1-tallet fra?


Svar #3
01. december 2010 af Mahal-pigen (Slettet)

Tusinde tak, jeg forstår nu.

Er det rigtigt den giver -1/4?


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der blev forkortet med h.

#3

Ja.


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. december 2010 af Spyf (Slettet)

Prøv at ophæve minusparantesen => 2-(2+h)=2-2-h=-h


Skriv et svar til: rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.