Matematik

Ligninger.

02. december 2010 af JosefineLuunde (Slettet) - Niveau: C-niveau

Løs ligningerne:
14(x-3) – 28x = 12x – 81
 

3(2x-1) = 4x – 9
 

Jeg er virkelig elendig til ligninger...


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Gang parenteserne ud og isoler x.

Du bliver nødt til at prøve selv.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2010 af wåpwåp (Slettet)

 14(x-3) - 28x = 12x - 81

du ganger 14 ind i din parentes

14x - 42 - 28x = 12x - 81

så isolerer du, du kan starte med at få alle med x over på en side

14x-14x - 42 -28x+28x = 12x - 81 

bagefter skal du have - 81 over til - 42, du kan også gjorde det hele samtidigt,

men det kan godt blive noget rod hvis du er ny med ligninger :-)

- 42 + 81 = - 14x + 28x + 12x - 81+81

nu har du fået isoleret x så det står alene, læg tingene sammen

39 = 26x

divider nu med 26x på begge sider.

39/26 = 26x/26

du ved nu hvad x er :-)

1,5 = x

prøv at se om du kan regne den sidste ligning selv nu :-)


Skriv et svar til: Ligninger.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.