Matematik

matematik- hjælp! :)

02. december 2010 af nini66 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej derude.

er kommet i stå med denne opgave.

Hvor mange liter dieselolie kan skibets olietank rumme ?

tekst til opgaven :

kasseformet tank til dieselolie.

Længde    1,2 m

bredde     0,85 m

højde       1,5 m


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Find rumfanget af den kasseformede tank og omregn det til Liter. Benyt, at 1L = 1dm3 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2010 af peter lind

Rumfang = længde*bredde*højde


Svar #3
02. december 2010 af nini66 (Slettet)

sådan : 1,2*0,85*1,5 = 1,53 liter ? :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Tankens dimensioner er i m. Dette volumen er i m3 som skal omregnes til Liter, se #1. Du kan også vælge at omregne kassens dimensioner til dm og så regne rumfanget ud.


Svar #5
02. december 2010 af nini66 (Slettet)

men opgaven går jo ud på at finde ud af hvor mange liter dieselolie, olietanken kan rumme ? :) så er svaret ikke i liter? .så det er 1,53*10000= 15300 liter  ?


Svar #6
02. december 2010 af nini66 (Slettet)

har jeg forstået rigtig? :D


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5, #6

Ja, det fundne rumfang skal omregnes til Liter, enten ved at benytte dimensionerne i en enhed, der automatisk kommer med et rumfang i Liter (dm3), eller ved at omregne rumfanget i m3 til Liter, under brug af 1m3 = 1000L .


Svar #8
02. december 2010 af nini66 (Slettet)

aha, jeg forstår :D du skal have tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: matematik- hjælp! :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.