Matematik

hjælp søges

04. december 2010 af englo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Nogle der kan forklare mig, hvordan man kan løser denne opgave:

I forbindelse med mulige prisstigning i et bigrafselskab har en undersøgelse vist, at hvis priserne forhøjes med 10%, falder salget af billetter med 10%. Begrund, hvilket af nedenstående udsagn, som er rigtigt:

1. Ved den foreslåede prisforhøjelse tabes samlet penge på billetsalget

2. Det kan være hip som hap

3. Ved den foreslåede prisforhøjelse tjenes samlet penge på billetsalget


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2010 af Kristina0 (Slettet)

nummer 3. for du skal regne med, at hvis der er et tab på 10% med salget af billeter og man så forhøjere ens biletpris med 10% så er ingen penge der går tabt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. december 2010 af pensionist (Slettet)

Indtjeningen = antal billetter(n) * Pris(p) = n*p

Efter prisforhøjelse (n*0,90)*(p*1,1) = n*p*0,99


Svar #3
04. december 2010 af englo (Slettet)

okay mange tak :-D


Skriv et svar til: hjælp søges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.