Matematik

Variabelsammenhæng og vækst - små spørgsmål

05. december 2010 af AlTgodtxx (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej med jer. Jeg sidder nu med min svære aflevering i matematik. Derfor behøver jeg virkelig hjælp, da dette ikke lige er det jeg er bedst til.

1) Hvor høj skal en cylinder være, hvis r = 5 cm og A = 500 cm2? og hvor stor bliver cylinderens rumfang?

r = Radius

A = den samlede overflade

Tak på forhånd. Ps, måske kommer der flere spørgsmål, men lige nu er det dette her som jeg ikke forstår. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2010 af Anxyous (Slettet)

Brug at r2 * π * 2 + h * 2 * r * π = 500 cm2


Svar #2
05. december 2010 af AlTgodtxx (Slettet)

Tak. Hvor kender jeg højden fra? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2010 af Anxyous (Slettet)

Den isolerer du.


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. december 2010 af PeterValberg

 cylinderens overfladeareal (den krumme overflade) OA = 2·π·r·h

når du så kender både radius og overfladearealet, skulle det være relativt nemt at bestemme højden h.

#1 antager at der er både bund og låg på cylinderen, derfor 2·r2·π lagt til ift. det jeg har skrevet herover.

Jeg har antaget, at der er tale om en cylinder uden bund og låg.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
05. december 2010 af AlTgodtxx (Slettet)

Mange tak for den gode hjælp. :)

Men jeg har (desværre) lige et spørgsmål til (det sidste):

Grafen for en linær funktion y = ax + b går igennem P (- 2,4)  Bestem tallene a og b ? Tak på forhånd (igen)


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 Har du kun ét punkt? Så kan du ikke umiddelbart bestemme funktionen.

Se tråden "Ligning for linie gennem A & B", den er blandt de nyeste.


Skriv et svar til: Variabelsammenhæng og vækst - små spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.