Matematik

funktion

05. december 2010 af MortenJensenden (Slettet) - Niveau: B-niveau

Antallet af landbrug i Danmark kan for perioden 1983-2000 med god tilnærmelse beskrives ved modellen 

y= -2600x + 98680

Hvor y er antallet af landbrug, og x er antal år efter 1983. 

a) Hvad fortæller tallene -2600 og 98680 om antallet af landbrug i perioden 1983-2000

b) Hvor mange landbrug vil der være i 2010, hvis denne udvikling fortsætter 

c) Hvornår kommer antallet af landbrug under 40.000, hvis denne udvikling fortsætter 

Kan ikke finde ud af de første, men kan det passe at c = y= 40000 så  får 40000=-2600*x+98680.

Hjælp det haster


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2010 af klimasven (Slettet)

 Antallet af landbrug falder med 2600 hvert år i perioden fra 1983-2000

98680 var antallet af landbrug i 1983

b) indsæt x=37 (=2010-1983) i y=

c) rigtigt


Svar #2
05. december 2010 af MortenJensenden (Slettet)

 Forstår ikke helt hvordan du har lavet b, kan du ikke lige forklare :)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2010 af klimasven (Slettet)

 Du finder ud af hvor mange år der er fra 1983 til 2010. (=37)

Regn derefter ud y=-2600*37+98680


Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.