Matematik

nogen der kan hjælpe med "polynomiers division"

07. december 2010 af sherma (Slettet) - Niveau: A-niveau

x^3-6x^2+16

jeg har gættet roden = 2 

hvis jeg så skal dividere den hvad kommer den til at give? :S har selv et gæt men ved ikke om det er rigtigt. 

har regnet x^2-4x-16 ????? 

HJÆLP


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Da x=2 er en rod, kan vi skrive det normerede polynomium som

x3 -6x2 + 16 = (x-2)(x2 +bx +c)

Ved simpel udregning og sammenligning med det oprindelige polynomium finder man koefficienterne b og c.


Svar #2
07. december 2010 af sherma (Slettet)

? forstår det ikke rigtigt.. 

Skal dividere det 

x^3-6x^2+16:(x-2)=x^2-4x-16
x^3-2x^2
       -4x^2+16
       -4x^2+16
                     0

er det rigtigt divideret ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du kan jo selv prøve efter, da kvotienten ganget med (x-2) skal give det oprindelige polynomium. Eller du kan benytte metoden i #1.

Når du dividerer -4x2+16 med (x-2) , får du -4x, så der skal trækkes -4x·(x-2) = -4x2 + 8x fra , så man får

     -4x2 +16
     -4x2 + 8x
          -8x + 16 ,

der skal divideres med (x-2) med resultatet -8 , så resultatet bliver

(x3 -6x2 +16) : (x-2) = x2 -4x -8


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. december 2010 af PeterValberg

x3 - 6x2 + 16 : (x-2) = x2 - 4x - 8
x3 - 2x2
---------------
    
-4x2 + 16
    -4x2 - 8x
---------------
             -8x + 16
             -8x + 16
------------------------
                        0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. december 2010 af Krabasken (Slettet)

x^3-6x^2+16:(x-2)=x^2-4x-8
x^3-2x^2
     -4x^2+16
     -4x^2+8x
              -8x+16
              -8x+16
                       0
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

(Med en lille trykfejl i 4. linie i opstillingen i #4)


Svar #7
07. december 2010 af sherma (Slettet)

 hvad er fejlen ? at der står -8  ??? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. december 2010 af PeterValberg

Andersen11, du ser da også alting :-) hvilket er godt.

sherma, der var "smuttet" et forkert fortegn ind i udregningen (jeg var lidt for hurtig på aftrækkeren)

x3 - 6x2 + 16 : (x-2) = x2 - 4x - 8
x3 - 2x2
---------------
     -4x2 + 16
     -4x2 + 8x
---------------
              -8x + 16
              -8x + 16
------------------------
                         0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: nogen der kan hjælpe med "polynomiers division"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.