Matematik

meter

08. december 2010 af RoskildeHandelskole (Slettet) - Niveau: 9. klasse

I Malaga var lufttrykket ved stranden 1013 hektopasacal  (hpa)

lufttrykket falder med 1 hpa for hver 8 meter, man stiger lodret op . Granada ligger 688 m over havets overflade

- hvad er lufttrykket i Granada?

har kigget meget på opgaven jeg jeg forstår det ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

1 hpa = 8 meter

8x = 688

løs ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2010 af mathon

                        hvor mange gange er der 8 m i 688 m?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2010 af mathon

                           

                              det er der 86 gange

dvs
                              trykket er fra 1013 hPa faldet 86 gange med 1 hPa
altså
                              til
                                           (1013 hPa) - (86 hPa) = 927 hPa

lufttrykket i Granada er    927 hPa

.

skrevet med ligning

                                            P(h) = 1013 - (h/8)·1
eller
                                            P(h) = - (h/8) + 1013

                                            P(h) = - 0,125h + 1013

som du nok
oftest skriver
                                            y = - 0,125x + 1013              hvor y er trykket og h er højden

                              


 


Skriv et svar til: meter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.