Fysik

gravitationsloven ud fra Kepler's 3. lov

09. december 2010 af Hoffmann92 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej !

Nogen der kan hjælpe mig ved at forklare hvordan man finder gravitationsloven ud fra Kepler's 3. lov?

Jeg ved, at man kan sætte gravitationsloven = centripetalkraften  

Derved får man: 
G(Mm/r^2) = m(4*pi^2/T^2)*r

hvor M er Solens masse, m planetens masse, r afstanden mellem legemerne og T planetens omløbstids 

Men hvordan kommer  jeg frem til Kepler's 3. lov og hvad med alle mellemregningerne? 

På forhånd tak .. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Du mener vel det omvendte - hvordan du kommer til Keplers 3. lov fra newtons tyngdelov?


Svar #2
09. december 2010 af Hoffmann92 (Slettet)

 Nej det er omvendt, da Newton kom frem til sin gravitationslov ud fra Kepler's 3. lov. Men hvordan man kommer frem til det, kan jeg bare ikke finde ud af? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2010 af Jerslev (Slettet)

#2: Empirisk. Ud fra Keplers datasæt. Newtons tyngdelov kan ikke udledes, såvidt jeg er orienteret.


Svar #4
09. december 2010 af Hoffmann92 (Slettet)

 Det er mærkeligt. For i min SRP opgave har jeg fået til opgave at udlede gravitationsloven ud fra Kepler's 3. lov? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2010 af Jerslev (Slettet)

#4: Det lyder lidt mærkeligt. Det kan nok godt lade sig gøre, men det var ikke, hvad Newton gjorde. At bruge Kepler til at udlede Newton kræver, at du bruger begrebet kræfter, som netop introduceres af Newton...

I #0 bruger du allerede gravitationsloven, som du ønsker at finde, så jeg kan ikke lige se, hvordan det skal kunne lade sig gøre.


Svar #6
09. december 2010 af Hoffmann92 (Slettet)

tror måske man skal sige Fgravition = Fcentripetalkraft 

hvor den kan omskrives til Keplers 3. lov, men er helt LOST !! 


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. december 2010 af Jerslev (Slettet)

#6: Du bør nok lige få fat i din vejleder og høre ad. :)


Skriv et svar til: gravitationsloven ud fra Kepler's 3. lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.