Matematik

bestemmelse af proportionalitetsfaktoren???

09. december 2010 af nallevhg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej sammen!

Det drejer sig om vores første matematikrapport på gymnasiet. (Er ikke specielt god til matematik - specielt ikke det her).

Har de sidste mange dage siddet i timevis hakket over følgende opgave:

Det oplyses, at y er proportional med x. Når x = 7,3 er y = 21,9

a) Bestem proportionalitetsfaktoren.

Bestem y, når x = 8,5

Bestem x, når y = 27

a) = 21,7/7,3 = 3

men det med at bestemme y og x er jeg virkelig lost i.

Det er noget med y = ax?? - men hvordan findes jeg a eller y/x når jeg ved hvad x/y er?

Håber på nogle svar hurtigt - da Matematikrapporten er til imorgen, fredag d.10/12 .


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2010 af PeterValberg

 ingen grund til at oprette samme spørgsmål to gange, det går det ikke hurtigere af

se din første tråd: www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2010 af mette48 (Slettet)

a=x/y hvilket du finder ved hjælp af din lommeregner, du har fået oplyst både x og y


Skriv et svar til: bestemmelse af proportionalitetsfaktoren???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.