Matematik

Varme for puls til at stige

09. december 2010 af PoulJ (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej! 

Jeg skal have lavet en opgave, men jeg ved ikke helt hvordan jeg skal bære mig an.. 

Nogle der vil hjælpe? tak! :) 

herunder er opgaven, 

--------------

Temperaturen kan påvirke pulsen meget. Ved temperaturer over 21 grader vil hjertet typisk slå 2 slag mere for hver grad, temperaturen stiger. Det vil have en dramatisk effekt på din puls under en given træning.


Under en given træning er pulsen 155 slag pr. minut ved 21 grader.

a) bestem pulsen under den samme træning ved 31 grader.

Opstil en formel til beregning af pulsen P under denne træning, når temperaturen ligger x grader højere end 21 grader.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2010 af badooo (Slettet)

Opstil en ligning for en ret linje. a (hvor mange slag man slår ekstra pr. grad) og b (hvor mange slag der er ved starttemperaturen). Benyt denne til at løse opgave a)


Svar #2
09. december 2010 af PoulJ (Slettet)

 Det forstår jeg ikke helt? vil du ikke lige forklare hvordan den graf ville se ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2010 af badooo (Slettet)

En RET linje?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. december 2010 af badooo (Slettet)

Du skal i al sin enkelhed opstille en ligning på formen y = ax+b ud fra de oplysninger du får serveret i opgaveteksten. Jeg har faktisk pointeret hvad du skal kigge efter.


Svar #5
09. december 2010 af PoulJ (Slettet)

okay så passer det her : Y= 2x+155? så man sætter 10 ind på x plads da 31 grader er 10 grader højere end 21?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. december 2010 af badooo (Slettet)

Det ville være mit bud, ja :)


Svar #7
09. december 2010 af PoulJ (Slettet)

 ok tak for svaret :) ! 


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. august 2011 af nuursa (Slettet)

 når man så skal bestemme pulsen ved 31 grader  hvor meget bliver det så? 

skal man så sige: 21x=31*155 

og derefter så sige:  21x= 4805    <=> x=4805/21  <=> x= 228,8 ? 

kan det passe? 


Skriv et svar til: Varme for puls til at stige

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.