Matematik

Areal af Cirkel ægyptisk stil

10. december 2010 af Strasse (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey dudes

Jeg har lige et tricky spørgsmål her som jeg godt kunne tænke mig et svar på :)

Jeg har en formel her :

Arealet af cirklen = (d-d*1/9)^2, hvor d. er cirklens diameter.

Hvis vi indfører radius 2r = d , og bruger vores egen regnemetode, får vi at
A=(d−1/9d)^2

<=>d^2(1−1/9)^2       <==== Det er det jeg ikke forstår, hvordan kan man sætte 1 i stedet for d?

<=>d^2⋅(8/9)^2

<=>(2r)^2⋅64/81

<=>(4⋅64)/81⋅r^2

<=>256/81⋅r^2

Det ville være stor hjælp hvis i bare har forslag :)

takker herfra


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du sætter jo d som en fælles faktor udenfor:

A = (d -(1/9)d)2

   = (d(1 - (1/9)))2

   = d2·(1 - (1/9))2

   = d2·64/81 ,

så ægypterne havde denne tilnærmelse

π/4 ≈ 64/81 , eller

π ≈ 256/81 = 3,160494

Undlad i øvrigt at bruge ⇔ mellem udtryk. Her er det = , der skal bruges.


Svar #2
10. december 2010 af Strasse (Slettet)

 Okay takker, men kan stadig ikke forstå hvordan 1 erstatter d, når d kommer udenfor parentesen :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2010 af Duffy

#2: Se her

At gange ind i parentes:

d(1+d) = d + d2    [d skal jo ganges ind på hver af pladserne i parentesen]

At sætte udenfor parentes:

d + d= d(d/d + d2/d) = d(1+d)   [Her er d sat "udenfor parentes"]

[Når der ganges med d udenfor parentesen, skal der divideres med d inde i parentesen på hver af pladserne i parentesen]
 


Svar #4
10. december 2010 af Strasse (Slettet)

 Aaargh okay nu forstå jeg :)

Tusind tak for hjælpen det hjalp rigtig meget 


Skriv et svar til: Areal af Cirkel ægyptisk stil

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.