Fysik
FYsikaflevering Til dag
24. april 2005 af
LA (Slettet)
I et bægerglas med sprit er der anbragt et varmelegeme , der omsætter energi med effektten 78W. der er 167,0 g sprit i glasset. Sprit specifikke varmekapacitet er 2,45 J/(g*K). Der ses bort fra bæderglassets varmekapacitet og varmetab til omgivelserne.
a) hvor lang tid tager det at hæve sprittens temperatur fra 18 grader til 57grader.
b) efter noget tid koger spritten og der fordamper 4,2g sprit pr. minut. Hvad er den specifikke fordampningsvarme ved kogepunktet.
Der må meget gerne skrives løsning til opgaverne, for jeg kan få en bedre forståelse af det. TAK
a) hvor lang tid tager det at hæve sprittens temperatur fra 18 grader til 57grader.
b) efter noget tid koger spritten og der fordamper 4,2g sprit pr. minut. Hvad er den specifikke fordampningsvarme ved kogepunktet.
Der må meget gerne skrives løsning til opgaverne, for jeg kan få en bedre forståelse af det. TAK
Svar #1
24. april 2005 af BsB86dk (Slettet)
a)
P = 78W = 78 J/s
m = 167,0g
p = 2,45 J/(g*K)
deltaT=(57-18)K = 39K
tiden t søges
vi ved at:
t =(p/P)*m*deltaT=((2,45/78)*167,0*39)s <=>
t = 204,6s
b)
ved kogepunktet fordampes 4,2g sprit/minut (blasfemi!)
dvs at der bruges 78 * 60 J/min = 4680J/min
til at fordampe 4,2 g sprit:
så er den specifikke fordampningsvarme:
S.F.V. =4680(J/min)/4,2(g/min) =
1114 J/g
P = 78W = 78 J/s
m = 167,0g
p = 2,45 J/(g*K)
deltaT=(57-18)K = 39K
tiden t søges
vi ved at:
t =(p/P)*m*deltaT=((2,45/78)*167,0*39)s <=>
t = 204,6s
b)
ved kogepunktet fordampes 4,2g sprit/minut (blasfemi!)
dvs at der bruges 78 * 60 J/min = 4680J/min
til at fordampe 4,2 g sprit:
så er den specifikke fordampningsvarme:
S.F.V. =4680(J/min)/4,2(g/min) =
1114 J/g
Skriv et svar til: FYsikaflevering Til dag
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
