Matematik

monotoniforhold for e i x ende

10. december 2010 af karlvillemoes (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg skal finde monotoniforholdet for f (x)= ex-x

respect til den der svarer hurtigt


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Se på fortegnsvariationen for den afledede f'(x) .


Svar #2
10. december 2010 af karlvillemoes (Slettet)

jeg kan ikke taste den ind på min lommeregner den skriver undefined variable


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Taste hvad ind? Det er vel ikke så vanskeligt at differentiere denne funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2010 af UWK (Slettet)

f`(x)= xe-x-1

må vel bare være dette  vel en almen diffrentation


Svar #5
10. december 2010 af karlvillemoes (Slettet)

det er muligt

exdifferentieret giver e dvs det samme

men er det meningen at man selv skal indsætte en x verdi eller hvad

jeg kan ikke taste den ind med mindre at jeg selv sætter x til feks 2 og så er det en glad parabel  med vandret tangent i (0;x)


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du skal finde fortegnsvariationen for f'(x) = ex -1 . Herunder hører at løse ligningen f'(x) = 0. Der er ikke tale om en parabel her.


Svar #7
10. december 2010 af karlvillemoes (Slettet)

hvordan gør man?


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7

Start med at løse ligningen f'(x) = 0, altså ex -1 = 0 .


Skriv et svar til: monotoniforhold for e i x ende

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.