Matematik

2 ligninger.. Parallelle og afstand?

11. december 2010 af Iman3b (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.. Nogle der kan hjælpe?

Vis, at linjerne er parallelle, når deres ligninger er:

m: 4x+6y=-3 og n: -10x-15y=-3

Bestem derefter med 4 decimaler afstanden mellem dem.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2010 af badooo (Slettet)

Prøv at isolere y i begge ligninger, så du får dem på formen y = ax+b . Hvad gælder for parallelle linjer?

Beregn derefter et vilkårligt punkt for den ene linje og benyt afstandsformlen mellem punkt og linje til at beregne den vinkelrette afstand.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2010 af NejTilSvampe

 eller du kan bestemme nomral vektorene ud fra ligningen og så finde skalarproduktet. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2010 af badooo (Slettet)

#2

Jep, sådan kan det også gøres. Men ud fra #0s profil er han 1.g'er. Vektor-regning er så vidt jeg ved ikke 1.g-stof så ingen grund til at forvirre folk mere end nødvendigt ;)


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

De to linier er

m: 2x + 3x + 3/2 = 0

n: 2x + 3y - 3/5 = 0

Linierne har samme normalvektor og er derfor parallelle.

Vi dividerer med længden af normalvektoren, altså √13 , til

m: (2/√13)x + (3/√13)y + (3/(2√13)) = 0

n: (2/√13)x + (3/√13)y - (3/(5√13)) = 0

Afstanden d mellem de to linier er nu afstanden mellem de to konstanter

d = (3/(2√13)) - (- (3/(5√13)) ) = ((3/2) + (3/5))/√13 = (21/10)/√13


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. december 2010 af NejTilSvampe

 #3 - hmm, på htx husker jeg bestemt vi havde det i 1.g, men okay.


Skriv et svar til: 2 ligninger.. Parallelle og afstand?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.