Matematik

hurtig forklaring...

11. december 2010 af Yow! (Slettet) - Niveau: B-niveau

altså

1/2 = e(-k*t)

som så bliver til

ln(1/2) = -k*t

hvis man tager logaritmen på begge sider.... 

men hvorfor kan man fjerne ln på højreside?? altså ln(e) = 1 ... forstår det ikke helt.. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. december 2010 af badooo (Slettet)

Ud fra reglen at:

ln(ax) = x*ln(a)

Og da ln(e) = 1

Får vi i dit eksempel:

1/2 = e(-k*t) <=> ln(0.5) = ln(e(-k*t)) = (-k*t)*ln(e) = (-k*t)*1 = -k*t


Svar #2
11. december 2010 af Yow! (Slettet)

mange tjack badooo


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

Funktionerne ex og ln(x) er hinandens inverse funktioner, så

ln(ex) = x


Skriv et svar til: hurtig forklaring...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.