Matematik

2 ligninger 2 ubekendte

11. december 2010 af jrnh555 (Slettet) - Niveau: B-niveau

det er dem her to sataner, har prøvet med substitutionsmetoden men failede, nogen der vil vise mig mellemregninger altså det hele :)?

1) 1=2*a*(3-b)

2) -0,5=2*a*(6-b)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Antag, at a ≠ 0 og divider ligning 1 med ligning 2:

-2 = (3-b)/(6-b) , og gang så med (6-b)

2b -12 = 3 - b,

3b = 15

b = 5

Indsæt i den 1. ligning:

1 = 2a(1-5),

-4a = 1

a = -1/4


Skriv et svar til: 2 ligninger 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.