Fysik

Hjælp søges, termisk energi

11. december 2010 af Bænkebider (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey folks, har et problem, håber I kan hjælpe mig lidt :D

a) vandmængde 1,2 kg tilføres varmeenergi med effekt 60 W, hvor langtid tager det at varme denne vandmængde op fra 21ºC til 100ºC

b) vandmængde 1,2 kg køles ned fra 100ºC til 40ºC. Hvor langtid tager dette, hvis vandet afgiver en varmemængde til omgivelserne på effekt 10W?

c) Hvor stor skal køleffekten være, hvis afkølingen skal ske i løbet af blot 1 sek?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

a) Beregn dek energimængde, der kræves for at opvarme vandet, og benyt, at efffekten er energi pr tid.

b) Samme problemstilling, med energi, der frigives i stedet.

c) Igen, benyt definitionen for effekt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2010 af mathon

håndsrækning:

a)  
                                       tilført energi      =     modtaget energi           udveksling med omgivelserne er negligeret

                                            P·t                               m·c·ΔT

                                    (0,060 kJ/s) · t     =       (1,2 kg)·(4,186 kJ/(kg·K))·((100-21) K)


Svar #3
12. december 2010 af Bænkebider (Slettet)

Takker, passer det så:

a) 7609,28 s

b) 30138,2 s

c) 301392 W


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, ingen af delene.


Svar #5
12. december 2010 af Bænkebider (Slettet)

Kan du hjælpe mig så?


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Se tallene for a i #2

t = (1,2 kg)·(4,186 kJ/(kg·K))·((100-21) K)/(0,060 kJ/s)


Skriv et svar til: Hjælp søges, termisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.